Stockholm

Hej, vad kul att du är nyfiken på Stim!

Här jobbar människor som brinner för att musikskapare ska få betalt för sin musik och för att ny, fantastisk musik ska fortsätta skapas i Sverige.

Vi är superstolta för att 90 000 anslutna musikskapare och musikförlag låter oss ta hand om deras musikrättigheter. Vi samlar in pengar för musik som spelas offentligt och betalar ut till våra anslutna när deras musik har använts. Förra året handlade det om över 1,8 miljoner olika musikverk som genererade pengar till sina upphovspersoner.

Idag är vi runt 130 medarbetare med skilda kompetenser och specialistområden. Här finns erfarna förhandlare som gör avtal med kunder så att de kan spela musik i sin verksamhet. Marknadsanalytiker, som följer utvecklingen i musikbranschen. En serviceavdelning, som hjälper våra anslutna med frågor kring musikrättigheter och IT-utvecklare som gör våra webbtjänster bättre, hela tiden.

Hos oss jobbar även kommunikatörer, opinionsbildare och jurister – för en stark och modern upphovsrätt och en långsiktigt hållbar musikmarknad.

På Stim finns många som älskar musik. Riktiga musiknördar, som har lockats till den del av branschen där musik möter teknik. Men du måste inte vara mästare i musikquiz för att jobba här. Vi har många olika kompetenser och personligheter. Alla är lika självklara – från rocktisha till knytblus. Men vi går till jobbet för att nå samma mål: att förbättra musikskapares förutsättningar, nu och i framtiden.

Hur vill du hugga in?

Varför jobba med oss?


Vad är unikt med att jobba på Stim? Vi frågade några av våra medarbetare. "Att jag får jobba för det svenska musikundret, för en stark upphovsrätt och för det goda syftet", svarade de flesta. De svarade också att de får...

 • Realisera idéer och lösa komplexa problem

  Är du nyfiken och gillar att lära dig nya saker? Är du en kreativ problemlösare som vill utveckla och förbättra? Hos oss passerar enorma dataströmmar och det vi gör är komplext. För att kunna möta digitaliseringen i musikbranschen är vi lyhörda och lyssnar prestigelöst på goda idéer. För du bara fram dem är chanserna goda att du får genomföra dem – och se resultatet ganska snabbt.

 • Jobba balanserat och hållbart

  Vi arbetar engagerat och med stor passion. Men vi tror också på balans i livet, där arbetet fungerar med familj och fritidsintressen.

  På Stim har vi en långsiktig inställning till arbetslivet med målet att man ska må bra och hålla över tid. Därför har du hos oss bland annat både friskvårdsbidrag och en friskvårdstimme i veckan – vi har tillgång till gym, dans- och gruppträning genom House of shapes. Vi erbjuder även massage/naprapat på jobbet. Kollektivavtal och rätt till pension och försäkringsförmåner är en självklarhet till våra medarbetare.

 • Superschyssta kollegor

  Förutom att vi är vassa på det vi gör, är vi stolta över att vara schyssta och inkluderande. Frågar man Stimmare varför vi jobbar här, säger många "för att jag brinner för Stims uppdrag". Brinner man för att hjälpa musiksverige – då vinner man på att hjälpas åt. Ibland tar vi mötet vid pingis- eller biljardbordet. Vi springer stafetter, har konstförening och AW-pubar ihop. Vi tycker att vi jobbar bättre ihop då.

Stockholm

Hornsgatan 103
11728 Stockholm Vägbeskrivning stim@stim.se 08-783 88 00 Se sida

Jobbar du redan på Stim?

Var med och rekrytera för att hitta din framtida kollega.

email
@stim.se
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor